Kamalaa, mitä voi hieman reilun kuukauden treenitauko saada aikaan.... Aloitettiin agitreenit taas Peetun kanssa eilen ja voi morjens!! Alotettiin ihan "helpoilla" radan pätkillä.. Joo-o. Koira oli tietysti innoissaan, mutta täti ihan pikkasen ruosteessa, liekö edellisen yön työvuorolla, kamalalla yskällä ja muulla jumilla osuutta asiaan, tiedä sitä.. Mutta ku yrittää epätoivosesti juosta, vaikka tuntuu ettei jalat liiku mihinkään vaiks kuin yrittää niitä liikutella, ja käskyttää (siis huitoa sinnetänne ja huudella esteiden nimiä) koiraa joka viilettää ihan täysiä niin eihän siitä mitään tule.. Muutakun kamala hiki ja epätoivo.

No mutta siis, asia yksi, mihin kovasti aletaan kiinnittää huomiota on kontaktit, erityisesti ne alastulo kontaktit. Mun pikku tappijalka Peetu viilettää niin vietävästi rakastamillaan kontaktiesteillä, että eilen kerran jos toisenkin hyppäsi komeella loikalla puomin alastulon yli... No tähän nyt sitte keksitään joku juttu millä se saadaan ottamaan ne kontaktit. Onko se sitten joku käsky alastulolle mentäessä, maahan, alas tmv. vai harjotellaanko nyt nami targetilla alastulon loppupäässä jotta se malttais mennä alas asti. Ruvetaan suorittamaan "eläinkokeita". ;) Mun mielestä se reagoi kyllä sanaan "odota" mikäli vaan muistan sen käskyn sille antaa radan aikana, mutta pyritään nyt kuiteski siihen, että se ne kontaktit ottais "itestään" jos vaikka täti unohtaa radalla siinä kohtaa käskyttää (eli siis on sotkeutumassa omiin jalkoihinsa ja mahdollisesti vielä juoksemassa estettä päin... ) Tässä kuiteski nyt yritään sitä kontaktia saavuttaa...

1618029.jpg

No sitten se asia nro. kaksi. Peetu pujottelee jo ihan OK, mutta pomppii mun käden perässä ja tieteskään ei haluta että se oppis et kepit voi mennä pomppelehtimalla. Vaan nyt pitäs saada koira menemään kepit "matalana" ja miten se onnistuu... Mun pitää yrittää jättää käsi ohjauksessa pois koska sitä se ihan selkeästi seuraa liikaa. Eli reeniäreeniä. Tarkotuksena nyt olis, että saan kepit kotipihalle, jotta voin harjotella myös muulloin kun pelkästään treeneissä. Ja hyviä vinkkejä viisaammilta otetaan vastaan! :)

No sitten se eilisten treenien oikea murheenkryyni. (yritän nyt selittää tän niin selkeästi kuin mahdollista) eli; viimeinen rata joka alkoi puomilla ja sen jälkeen oli suoralla linjalla hyppy, jonka jälkeen piti saada koira takasinpäin tulosuuntaan (eli puomia kohti), tämä kohta oli vielä ihan jees, mutta puomin (äskeisen alastulon) vieressä vasemmalla puolella odotti putkensuu, jonne koiran piti ihanaisesti mennä. No arvatkaahan menikö?? Ei menny, kun mun kontaktiesteitä rakastava koira valitsi kahdesta kivasta sen mielestä kivemman, joka tietty oli se "väärä" eli se singahti puomille. Loppujen lopuksi sain sen menemään putkeen sillä kun hypyn jälkeen otin koiran todellakin haltuun ja mentiin "kevyttä kenttähölkkää" eli melkeisti käveltiin kohti putkea ja just ennen putken suuta tiukka käskytys ja näyttö "PUTKEEN" niin meni. Putki teki s-mutkan puomin ali ja putken toinen pää oli siis puomin toisella puolen ja minä juoksin toista puolta. Puomin päädyssä oli sen suuntaisesti hyppy, joka koiran piti mennä ilman että se hyppäs puomin kontaktin yli. Pientä pyörimistä tässä kohtaa oli, mutta koira meni kuiteskin ja jatkettiin rata loppuun. Arvatkaas nyt sitte mihin sen koiran piti tässä kohtaa olla menossa???

1618022.jpg

Ei ainaskaa sinne puomille.... No, mutta tästä jatketaan. Täti rupeaa kuntokuurille, hommaa kotipihalle kepit ja käy reenin vuoksi kaikki möllikisat lähialueilta niin eiköhän tästäkin taas nousta.. Vaikkakin, kyllä hauskaa oli eilen kaikesta huolimatta. Koska agility ei olis hauskaa???? :)

1618017.jpg