Eilen illalla osallistuttiin oman seuran ihan "oikeisiin" möllitokoiluihin Mollyn kanssa. No, reenauspuoli on ollu vähän niin ja näin, ne työt edelleen haittaa harrastuksia.. Mutta kuitenkin lähdettiin kokeilemaan ja sitä "kisajännitystä" hakemaan. Ei tainnu löytyä oikeanlaisia jännityksiä..

1804790.jpg

Luoksepäästävyys 10x1; Tässä ei oo Mollyn kanssa mitään probleemia, nätisti odottaa kun tuomari käy vähän rapsuttelemassa.

Paikallamakuu 7,5x3; Tästä olin oikeesti tyytyväinen, tein liikkeen puolella matkalla ja siitä tuli valmiiksi se -2pistettä jonka tietoisesti otin. Kaikenkaikkiaan koira näytti siltä ettei meinaakaan nousta ylös vaikka ei ihan täydellisen rauhallinen ollutkaan ja se puoli pistettä lähti siitä kun palasin koiran luo ja se nousi hieman liian aikaisin ylös.

Seuraaminen kytkettynä 8x2; No se oli, no, parempi kuin aiemmin hihnassa seuraaminen on ollu mutta ei sitä mitä Molly osaa. Vähän sellasta tiukalla hihnaotteella, katso tänne pliis! Ja tädillä meni pasmat ihan sekasin kun piti juosta kulma.. :O

Seuraaminen taluttimetta 6x4; Että päivää, Molly ei lähteny seuraa käskystä mukaan vaan heitti maahan kun parin metrin päästä sitä kutsuin... Loppu olikin sellasta ihme haahuilua ja maanittelua ja hajuja oli mitkä vei, ei hyvä!

Liikkeestä maahanmeno 5x2; Sama alkukuvio, ei lähde käskystä seuraamaan ja menee korvat luimussa maahan. No kun saatiin taas koneisto käyntiin niin maahanmeno oli pienellä käsiliikkeellä höystettynä ihan mallikas. Eli pisteitä lähti alun kankeudesta ja mun tuplakäskystä..

Luoksetulo 9x3; Oli oikeestaan kaikinpuolin koiran osalta oikein hyvä, jäi hyvin käskystä, tuli luo hyvin reipasta laukkaa mutta täti varmisti perusasennon pienellä sorminäytöllä ja siitä pois 1 piste.

Liikkeestä seisominen 8,5x2; Nyt ei ihan muista mitä kävi, mutta koira jäi paikalleen ja odotti siinä niin kauan kunnes palasin.

Estehyppy 9,5x2; Oli oikeesti aika hyvä, koska tätä Molly ei oikein osaa (otettiin pari testihyppyä ennen koetta..) Lähti hyvin hyppyyn mun pienellä näytöllä ja jäi esteen taa seisomaan, oli hyvä!

Kokonaisvaikutus 7,5x1; Tuomarin sanoin: "Ihan näppärä ja osaava silloin kun tekee"

Eli kaikkiaan 153 pistettä ja 2.tulos. Ihan ok. 

1804793.jpg

Täti: "Toi lankkuhökötys olis tarkotus hypätä, jooko??" Molly: "Joo joo, eiks niitä nakkeja vois nyt jo tippua??"

Ensin oli kaiken jälkeen vähän sellanen olo, että ei tää kyl meidän juttu oo. Mutta jos vaikka treenailis vähän ahkerammin ja useammin ni vois onnistua. Mutta suurimmaksi ongelmaksi mun mielestä muodostuu se, että Mollylla menee innostus kun nakkihanat on kiinni kehässä. Kuka sitä nyt ilmasiks töitä tekis?? Täytyy ehkä keksiä jotain millä sitä innostais. Ja toisaalta, tää nyt on näitä koottuja selityksiä, mutta luulen et Mollylla on taas selkä jumissa koska yleisesti ottaen on tällä hetkellä melko haluton tekemään yhtään mitään. Viimeisestä Mirka käynnistä on taas aikaa ja kesä ollaan ageiltu ja rillattu pihalla jne. ni ei olis ihme vaikka pari nikamaa selästä oliskin vinksin vonksin. Mutta en mä nyt tätä tokoilua tuomitse, vielä.. :)

Tässä vielä "pikkuDumbo" Molly lennokkaassa luoksetulossa:

1804798.jpg

(Kaikista kuvista suuri kiitos Johanna Kiviharjulle)