Eilen illalla oltiin agitreeneissä oikein molempien koirien voimien. Kati oli ottanu vaikutteita parin viikon takaa MM-kisoista ja tältä näytti treenirata:

1974827.jpg

No mutta Peetu ensin. Käveltiin rata ja juostiin sitten oman suunnitelman mukaan. Meillä tietysti hienoiseksi probleemaksi muodostui takaa kierrätys esteillä 5 ja 6 sekä 10 ja 11. Muuten meni aikas mukavasti. Toki pitihän Peetun ensin jäykistellä jotain kentän reunalta muka tulevaa hajua tai jotain, mutta kun siitä päästiin yli oli asiat hienosti. Jätin Peetun ekan hypyn taa ja aloin käskyttää kutakuinkin kun olin itse 2 hypyn kohdalla. Siitä joku valssinomainen pyörähdys ja ohjaus vasemmalla kädellä kolmoselle. Ekalla radalla Peetu meni tokan esteen jälkeen turhan pitkälle joten korjasin sen seuraavalla kerralla ja käytin vastakkaista kättä ja kas, pieni kaarros kolmoselle. Kepit sujui hienosti, olin tyytyväinen. Ja sitten se onkelma, keppien jälkeen hypyt 5 ja 6. Yritin ensin viedä ohjaamalla koko ajan vasemmalla kädellä, itse esteiden välissä paikalla seisoen ja käskyttäen "takaa", no ei toiminnu. Kun en voi omaa liikettä pysäyttää tai koira pyrkii samantien luo. Kati sitten nerokkaana koutsina neuvoi, että laita koira vitoshypyn yli, tee puolivalssi ja ota koira 6 hypyn takaa vastaan. TOIMI!! Siitä sitten koira putkeen, irtosi hienosti :). Itse tein tässä vaiheessa valssin pituuden oikealle puolelle ja siitä toisen putken kauimmaiseen päähän, ihan ok, mutta putkella vähän turhaa hitautta. Toisella radalla korjasin niin, että en tehnyt ekan putken jälkeen valssia vaan vein koiran pituuden vasemmalta puolelta ekan putken suun ohi ja käskytys toiseen päähän. Toimi paremmin. Ja taas se murheellinen takaa kierrätys, ekalla radalla yritin samaa kun aiemmassa takaakierrätys kohdassa eli esteiden välissä paikallaan, oikealla kädellä ohjaten. Toisella radalla sama valssi kuvio ja 11 hypyn takaa vastaan, toimi taas. Siitä koira putkeen ja keinulle. Oli sitten hieman vauhtia Peetulla ja täti yritti (toim.huom.) ehdotella  jotain hienoista odota-käskyä keinulla, mutta ei kuulunu. Oli ehkä sitte hieman liian hentoinen käsky tai sitten tuuli suhisi niin kovasti Peetun korvissa kun viiletti menemään, ettei ihan menny perille asti. Komealla loikalla keinusta alas.. No ei muuta kun uudestaan ja jo hiljeni koirallakin vauhti. Ja lopuksi rengas, no problem. Peetu oli alku jäykistelyn jälkeen ihan super, vauhtia oli ja aivan villinä meni putkiin vaikka oli jo pimeää lopputreeneistä ja kentän valoista tuli vaikka mitä varjoja. Ja yksi putkista oli kaikenlisäksi täysin musta! :) Kiva treeni, jäi hyvä mieli.

Sitten oli vuorossa Molly. Tein sen kanssa rataa vain pätkissä, koska se on kuitenkin aika vihreä vielä. Ensiksi tein aina ekalle putkelle asti sen kanssa. Kolme ekaa hyppyä samalla tavalla kuin Peetun kanssa, meni hienosti, ei valittamista. Kepit myös ihan ok, ensin jotain ihme kovakorvaisuutta mutta kun vetäisin ässän taskusta (vinkuvan karvahiiren) ni johan munkin osakkeet nous taas koiran silmissä. Uudestaan kepeille ja loistavasti meni kepit, siitä palkkana leikkiä hiirellä ja luovutuksesta namipalkka. 5 ja 6 hypyllä kokeilin ensin samaa kuin Peetulla eli koira 5 hypyn yli, valssi ja koira 6 hypyltä vastaan. Tämä ei toiminu Mollylla. Ratkasin tilanteen niin, että tein itse "kääpiösnautserivalssin". Eli juoksin 5 hypyn ohi oikealta, tein valssin ja koira oikeaan käteen ja 6 hypyn yli. Tämä toimi Mollylla. Näiden jälkeen palkka ja pieni tauko. Jatkettiin Mollyn kanssa ekalta putkelta ja siitä pituudelle, itse vein vasemmalla puolella. Molly meni hienosti kauempaan päähän toista putkea. 10 ja 11 hypyillä testasin vielä uudestaan sitä Katin ehdottamaa kuviota ja nyt se toimi. Sitten koira viimeiseen putkeen, joka oli musta. Molly meni sinne sisään ihan hienosti, mutta oli tullut jo niin pimeä, että se totesi putkessa olevan tosi pimeää ja tuli takaisin. En jääny tätä hiulaamaan kun on kokematon koira vaan laitoin sen samantien vastakkaiseen putkeen joka oli puna-keltainen, eli hieman valoisampi. Ja Molly meni sinne hienosti. Tähän oli hyvä lopettaa treeni. Olin myös Mollyyn todella tyytyväinen.

Vielä treenien päätteeksi käytiin Katin ja Ässän kanssa reipas kolmen vartin iltalenkki. Sitten koirat autoon ja kotia kohti. Kyllä tyhjeni ruokakupit nopeasti kun päästiin kotiin, vielä käytiin saunan lauteilla rentoutumassa ja sitten olikin jo unen aika. :)