Oltiin tänään Mollyn kanssa treeneissä ja oli melkoinen dejavu-tunne. Koira ihan tykkää joo, mutta se ei kuitenkaan oo ihan varma ja kun ohjaaja on ohjaamassa päässään toista koiraa kuin sitä mikä fyysisesti on paikalla niin ekalla radalla soppa oli valmis. Eli minä ohjasin Mollya niinkuin Peetua voi nykyisin ohjata ja eihän se pelitä kun kyseessä on ihan alkeiskoira. Eli siinä oli nyt hieman sitä Peetun prinsessahenkisyyttä sen "agiuran" alkuvaiheilta. Tosin hyvin lievässä määrin, kun Molly on joko todella miellyttämisenhaluinen tai nöyrä tai molempia niin se kyllä meni minne näytettiin, mutta vähän sillai kysymysmerkkinä. Mutta kun itselle sain aivolokeroihin taottua, että rautalankanäyttöjä koiralle ni alkoi jo sujumaan jotenkin. Ensimmäinen harjoitus oli tällainen:

2138212.jpg

Eka rata oli ihan ok. 5 ja 6 väilistävedot onnistui ihan hyvin ja siitä putkeen lähetys. Treenien aluksi mentiin kontaktitreeninä A:ta useita kertoja ja se oli Mollyn mielestä yhdelle esteelle ihan riittävästi ja radalla se meni siitä pari kertaa ohi, mutta kovalla tsempillä ja rohkaisulla se kuitenkin meni. A:n jälkeen tein valssin ja ohjaus vasemmalla kädellä 9 hypylle ja siitä sylikäännös 10, ihan ok, ei vielä Mollylla vauhtia niin paljon että olis ollu sujuva. Sitten jatkettiin seuraavaan harjoitukseen, joka oli pisin mitä ollaan tähän asti menty:

2138221.jpg

Rata oli muuten sama, mutta yksi hyppy oli käännetty. Alussa sai olla tarkkana kun heti ekojen hyppyjen edessä siinsi putki, Molly teki melkoisen suuren kaaren 2 hypyn jälkeen, mutta ei mennyt putkeen. Kolmoselle sylikäännös. 4 takaakiertoa, seurasi hyvin ohjausta ja vitosen kautta putkeen, vaikein kulma mitä me ollaan tehty, mutta putki on Mollyn lemppari joten se meni hyvin. 7 jälkeen taas melko laaja kaari ja taas 8 sylikäännös, 10 jälkeen lähetin koiran 11 hypylle ja leikkasin takaa ja sylkkäri puomille, ei sujuva. Palkka alastulolla, koira oikealla puolella 13 hypylle ja siitä sylkkäri 14 oli todella vaikea ja Molly kiersi takaa ja hyppäsi väärästä suunnasta. Putken jälkeen leikkasin liian nopeasti takaa ja Molly tuli ulos. Uudestaan putkeen ja A:lle, kovat kehut alastulolla. Loppurata (loppui hyppyyn, josta unohtui nro, hups..) sujui oikein mukavasti. Ohjasin 17 ja 18 vasemmalta puolelta ja käskytys putkeen ja vikalle hypylle ja kova leikitys. Eli missauksia tuli radalla, tosin ei haitannu, koska tässä vikalla radalla Molly oli oikeasti innoissaan ja korvat lepattaen meni minne käskettiin ja välillä vähän muuallekin.. ;) Eli mun täytyy nyt Mollyn kanssa muistaa se miten ohjasin Peetua n. vuosi sitten. Eli kovasti kannustusta ja kehuja radan/tehtävän aikana ja itse superpositiivinen ja iloinen. Ja mun täytyy muistaa viedä Molly tarpeeksi pitkälle kaikille esteille. Tällä kertaa meillä oli ehdottomasti vaikeimmat tehtävät tähän asti, mutta niistä selvittiin. Ei ehkä loistavasti, mutta kuitenkin. Molly on selkeästi vielä epävarma, mutta se haluaa tehdä mun kanssa ja sitten ku ite oon iloinen ja kannustava sekin on iloinen. Eli ilon kautta, taasen!! :) Jatketaan harjoituksia.