Eilen illalla agireenailtiin taas prinseesaPeetun kanssa ja jo oli hauskaa. Päivän aiheena oli takaaleikkaus. Meille aikaisemmin kovasti harmaita hiuksia tuottanut aihio sujui utan problem. Katsokaas, Peetu nähkääs on ymmärtänyt agilityn salaisuuden, eli että kivaa on ja luvan kanssa saa mennää lujaa. ;) Aloitettiin tälläisella pätkällä:

2129314.jpg

Jätin Peetun ekan hypyn taakse, mitä tosin pitää harjoitella kun intoa on tullut on maltti sitten kadonnut... Ohjasin putkeen ekan hypyn oikealta puolelta, loistavasti, ei yrittänyt punkea ekasta päästä sisään vaan ihan ohjeen mukaisesti. Jäin itse 3 hypyn vasemmalle puolelle, siitä ohjaus neloselle - takaaleikkaus, käskytys 5 - takaaleikkaus. Toimi upeasti kun koira etenee!! JEEEE :). Keppejä vein pari ekaa kertaa "väärältä" puolelta. Meni ihan ok, pari missausta molemmilla kerroilla jonka jälkeen tein takaaleikkauksen jälkeen vielä valssin jotta olin oikealla puolella keppejä ni johan kulki. Kepeiltä käskytys toiseen putkeen, itse valssasin ekalla kerralla 8 oikealle puolelle ja ohjasin sisäkaarta loput hypyt ja tappijalka viiletti, hyvä! Kokeilin myös niin, että kepeiltä putkeen, jäin itse 8 vasemmalle puolen eli hypyn ja putken väliin, josta käskytys hypyille ja takaaleikkaus 8-9 hyppyjen välissä. Toiselta putkelta tullessa oli vielä yks ylimääräinen hyppy mikä kuvasta on unohtunut eli loppusuoralla hyppyjä oli 4kpl.

Sitten jatkettiin rataharjoituksella:

2129317.jpg 

Alkurata oli kepeille asti sama ja tein sen niinkuin ekassa harjoituksessa takaaleikkauksineen ja valssasin keppien oikealle puolelle. Siitä keinu ja pituus no problem, valssi puomin edessä toiselle puolen, palkka targetilta puomin alastulolla, toimii! Siitä sylikäännös omaisesti 10 hypylle, 11 hypyltä putkeen. Hypyn kautta taas s-putkeen, jonka jälkeen Peetu hienosti eteni renkaalle, Rrrrrrrrrrrrrrrrr-engas käskyllä. Itse jarrutin hieman ennen rengasta, koiralle käsky tule ja taas joku sylikäännös omainen juttu härpäke 16 eteen, kierrätys oikealta puolelta ja puomille. Tässä vaiheessa minä olin kulkusuunnasta tultaessa puomin vasemmalla puolella. Taas targetilta nami, jes! Takaa-hyppy käskyllä 18 edelleen itse vasemmalta ohjaten. Käskytys loppukaarteeseen ja itse tein vielä takaaleikkauksen hyppyjen 19 ja 20 väliin. Tämän jälkeen kamala leikitys ja hiiren metsästys oli jonkun aikaa päällä. Treenien vetäjältä tuli taas kehut. :) (Unohtipas muuten laittaa toisella kertaa puomin päähän namin kun omien sanojensa mukaan katsoi meidän hienoa menoa... kröhöm... :D) Samoin paikalle ennättänyt ja omaa treenivuoroa odottanut kesän koutsi Kati kehui myös menoa. Eli ei olla turhaan treenattu!!! Ja tietysti Peetu on kasvanut ja ymmärtänyt mistä jutussa on kysymys. Tällä hetkellä sen kanssa harrastaminen on vaan niin huippukivaa. Oli nimittäin tyytyväinen koira ja omistaja autossa kun iltamyöhään ajeltiin kotiin, ei meinannu hymyltä tulla loppua kun kävi läpi päivän treeniä kotimatkan. :)