oli Molly eilen illalla kun mentiin taas kuukauden tauon jälkeen agitreeneihin. Oli taas tauko ollut paikallaan molemmille. Voi sitä innon määrää mikä tuosta koirasta voikaan löytyä.. Häntä suorana paineli radanpätkiä, mitä mentiin ja siis korvat ei ihan tikissä olleet mutta ei ollu paha kuurouma vauhtiin nähden ollenkaan.. ;) Ja lelupalkka on ihan ehdoton tälle koiralle agilityssä, namia annan kun luovuttaa lelun. Ensimmäinen pätkä näytti tältä:

Jätin ekan hypyn taakse vinoon. Mollyssa on ihanaa se, että ainakin vielä se pysyy hyvin paikalla innosta huolimatta. Ekassa versiossa ohjattiin 4 ensimmäistä estettä vasemmalta puolelta ja 4 hypyllä takaaleikkaus. Molly antaa hienosti leikata takaa ja se jopa sopii sille melkein paremmin kuin valssi. Renkaan hakee hyvin kun otan sen ensin hyvin hanskaan, eli "MOLLY! rrrrrengas.." Putkelta ja hypyiltä tullessa sillä oli ekalla kerralla niin kovasti vauhtia, että kaartoi komeasti renkaan ohi. Siitä putkeen joka oli musta ja käskytys vikalle hypylle, samalla lennähtää palkkahiiri. Toisessa versiossa, joka oli ihan sama muuten, mutta lähetettiin koira ekaan putkeen ja siitä itse tekemään valssi 3 ja 4 väliin. Tässäkään ei suurempia ihmeitä ollut. Kerkesin ite hyvin valssaamaan kun Molly niin pitää putkesta.. ;)
Toinen harjoitus oli tämä:

Tässä jätin myös Mollyn ekan taakse, ohjasin oikealta puolelta. 2 hypyllä puolivalssi ja kun koira esteen päällä "TULE". Tästä huolimatta kaarros oli vielä hieman laaja kun Molly hyppää vielä melko pitkiä hyppyjä. Siitä taas napakka käskytys renkaalle ja putkeen. Ja arvatkaapa minne meni Molly parilla ekalla kertaa putkesta??? Hypylle, joka oli ekalla radalla ja siis paikallaan suoraan putkelta tullessa, tietysti!! Parin missauksen jälkeen otin hieman askelta renkaalle päin ja siitä vein koiran hypylle, ei mennyt enää väärää hyppyä. Takaaleikkauksen tein 6 hypylle ja siitä puomille, jonka päässä targetilla palkka. Tosin, tästä lähin täytyy laittaa targetille palkaksi lelu. Se toimii Mollylla paremmin kuin pieni muru lihapullaa.
Lopuksi otettiin vielä A:ta yksittäisenä muutaman kerran kun Molly viimeksi teki tenät siinä. Ekalla kerralla komeasti kontaktin yli, mutta toisella kerralla oli alastulolla Marjut palkkaamassa hiirellä ja se toimi. Siihen lopetettiin ja otettiin vielä muutaman kerran kepit. Ja nekin Molly tekee hienosti kun mulla vaan käskytys kohdallaan. Kaikenkaikkiaan oli KIVAA!! Ja sen huomasin myös, että Molly on koira joka reagoi mun omaan oloon hyvin kovasti. Jos oon väsyny tai kettuuntunu tai ihan mitä tahansa, niinku olin parilla vikalla kerralla ennen joulua, se vaan luimistelee eikä intoa ole ollenkaan. Eikä auta edes mun huijausyritykset olla näennäisesti iloinen. Eli vain hyvällä mielellä treeneihin ja jos sitä ei löydy kannattaa vakavasti harkita treenien väliin jättämistä. :)

Tänään pääsi Molly myös hierontaan Mirkalle. Olinkin jo aavistellut että lantion kohdilla saattais olla jotain jumeja, koska sängyille ja sohville hyppääminen on ollu taas vähän niin ja näin. Ja niinhän siellä oli nikamalukko ensimmäisen lannenikaman kohdalla. Samoin ihan pientä jumia lapojen takana. Samoin lenkeillä on ollu liike aavistuksen huonoa ja jos oon ite hiljaa hölkänny (siis tosi hiljaa) on Molly kyllä ravannu ja jos vähänkin oon lisänny vauhtia se on heittäny laukalle, joka kertoo siis myös lannealueen jumeista. Myös Peetua katsastettiin pikaisesti aikaisemman lavassa olleen lukon takia ja se siellä edelleen oli lievänä. Se on silloin tällöin harvoin viime käsittely kerran jälkeen nuollut toista etutassua päältä niin Mirka halus myös tsekata Peetun. Nyt kuitenkin on molemmille varattu uudet ajat 6 viikon päähän. Normaalisti treenaillaan siihen asti ja katsotaan onko joku muuttunut.