nimittäin Mikkelin reissun tuliaisina. Oltiin Tuija Kokkosen treenissä ja herran tähden sentään. Miten sitä muka joskus tuudittautuu ajatukseen, että hienosti menee, ei korjattavaa.. Ja Peetulla tietysti pieni pantsa uudesta paikasta ja uudesta vetäjästä.. No eka rata oli kuitenki tällanen:

No niin, ensimmäinen tekeminen tuli jo meille siitä että Peetu jäi ekan hypyn taakse. Ei olis nimittäin millään jäänyt, koska hallin ovi oli just selän takana ja mun piti päästä ainakin puoleen väliin putkea jotta ehdin ohjaamaan 3 hypylle. Pienen paikallaolo keskustelun jälkeen jäi ja siitä putkeen. Ekalla kerralla yritin tehdä hypyillä 3 ja 6 takaaleikkaukset, ei onnistunu joten siirryttiin seuraavaan vaihtoehtoon joka oli 3 ja 4 väliin valssi. Samoin 4 toiselle puolen valssi jolloin 5 ja 6 ohjattiin oikealla kädellä. Siitä takaakierrätys 7, itse valssasin 7 takana ja otin koiran vastaan vasempaan käteen, siitä ohjasin ekalla kerralla normaalisti koiran puoleisella kädellä 8 jolloin hyppy meni todella pitkälle. Tässä kohdin opin ensimmäisen uuden asian. Eli takaakierrätys 7 hypylle jonka jälkeen oikea käsi koukkuun eteen ja rintamasuunta hieman koiraan ja siitä ohjaus 8 hypylle. Siitä loput hypyt ja puomille. Tää rata oli Peetun alun panikoinnin jälkeen ihan ok, koska alussa oli taas melkoinen pantsa. Minä en osaa vielä rataa kävellessä ajatella missä kohtaa koira heitetään hyppyyn ja koska sen pitää olla enemmän hallussa. No opetellaan. Seuraava pätkä olikin jo todella paljon haastavampi meille:

Eli alku oli sama, hypyltä putkeen. Minä menin ottamaan Peetua vastaan kepeille ja hyvissä ajoin sen putkessa ollessa aloin käskyttämään "kierrä,kierrä" Peetu tuli kyllä kepeille, mutta sillä oli edelleen pantsa eikä se lähtenyt pujottelemaan. Tässä vaiheessa tuli toinen uusi asia minulle. Jätettiin Peetulla kokonaan kepit väliin koska se ei vielä omatoimisesti niille ja täysin sataprosenttisesti vielä hae ettei sen stressitasoa nostettaisi enempää pakottamalla sitä pujottelemaan. Jatkettiin 4 hypyltä, siinä valssi ja ohjasin koiran taas vastakkainen käsi "rinnalla" 5 hypylle, jossa vaihtui oikea käsi kierrättämään takaa. Tässä kohtaa tuli kerran sellainen jökki kun mun olis tässä sitten pitäny koira heittää kädellä. Toisella kerralla toimi jo hyvin siitä puomille. Puomilta putkeen oli meille vielä aika vaikea vienti, mutta Peetu haki hienosti putkeen ja pääsin itse tekemään persjätöt putken toiseen päähän. Siellä meitä oli vastassa ihan uusi ja outo asia eli hypyn ohi takaakierto. Tässä vaiheessa minä tein sen hypyn vasemmalta puolelta taas vieden vastakkainen käsi "rinnalla" hypyn ohi ja kohdalla oikeakäsi ja käsky "takaa, hyppy" ja siitä koira oikeaan käteen ja viimeisen hypyn yli. Tämä ei ollu niin paha kohta kun olin aluksi ajatellut kun muistin itse koko ajn liikkua, kai sitä jalkakuviota sanotaan tvostiksi tai jotain mitä siinä tein 9 hypyn viennillä. 10 hypyn jälkeen tuli vielä kepit, joita me ei menty mutta lähetin koiran putkeen ja viimeiseksi puomi jonka päässä palkaa. Kontaktit alkaa muutens toimia. Mutta molemmilta radoilta Peetulle jäi hyvä iloinen vire päälle vaikka ekaksi pelotti uusi halli ja Tuija ihan tosi kamalasti.

Oli ihan hyvä treeni vaikka Peetu ei ollu ihan normaali reipas itsensä, mutta ehkä se ens kerralla on jo reippaampi ja vapautuneempi. Ja taas mun täytyy opetella enemmän erilaisia vienti tapoja kuin vain koiran puoleisella kädellä ja joskus harvoin vastakkaisella. Kovasti taas mietittävää..