Tänään päättyi pikku Härskin päivät orina. Haettiin eilen jätkä Miehikkälän kesäleiriltä. Matkalla laitumelle käytiin Jonnan kanssa kaikki kauhuskenaariot läpi kuinka ilta ehtii pimetä kun me vielä lassotaan sitä omaa pikku orhia sieltä muiden keskeltä....  Ja mitä vielä, siellä koko lauma odotteli kun ajettiin paikalle ja hyvin kiinnostuneena seuraili kun peruuttelin kopin valmiiksi kotiinlähtö suuntaan. Nopealla laskutoimituksella havaittiin, että 9 oria oli jo lähtenyt kotiin, paikalla oli siis 13 oria. Poni oli otettu varmuudenvuoksi mukaan, jotta ainakin lastaus sujuisi ripeästi kunhan vaan oikea humma saataisiin laitumelta kiinni. Portilla tehtiin sotasuunnitelma, vähän arvelutti kömpiä aitojen ali 12 vieraan orin sekaan, mutta hyvin ystävällistä porukkaa olivat kaikki ja hyvinkin mukaan lähdössä. No Härskille riimut päähän ja livautettiin se portista ulos. Lastaus sujui ongelmitta niinkuin arvelin kun poni oli jo kyydissä. Hyvin tuttavallisesti Härski ponin tervehti, ei mitään karjumisia tai etujalkojen heittelyitä, ehdin Jonnaa vielä etujaloista varoittaa kun oli kopissa laittamassa Härskiä kiinni. Eli ei ollut meidän pikkuori oriksi muuttunut kesän aikana. 

Tänään aamulla sitten suunnattiin matka Kouvolan hevosklinikalle. Raijattiin taas Härde koppiin heti ensi töiksi ja sinne se taas marssi, ihana pikkuheppa!!  Muut hepat laitumelle ja me baanalle. Paikalle saavuttiin sovittuun aikaan ja Härski sai esilääkityksen ja vähän karvoja ajeltiin kaulan alueelta, jotta ell sai kanyylin kaulaan. Vajaan tunnin verran odoteltiin ja sinä aikana meni antibiootit, kipulääkkeet ja viimeiseksi vielä rauhottava. Siinä vaiheessa me startattiin Jonnan kanssa nokka kohti Kouvolan kauppoja. Takaisin mentiin n. 3 tunnin päästä ja Härski olikin jo heräillyt. Siltä oli myös hampaat tarkastettu ja raspattu. Pienet sudenhampaan alut oli tulossa, joita ei kuitenkaan vielä ollut järkevä poistaa. Se olisi sitte ens kevään hommia. Härski ruunattiin nukutuksessa kaadettuna. Ell ja mukana ollut avustaja kehuivat vuolaasti kuinka järkevästi Härski oli koko ajan käyttäytynyt ja erityisesti herättyään. Nii, eihän sitä sen käytöksen takia oikeestaan olisi tarvinnut ruunata, mutta kun tallin hevosista yli puolet on tammoja ja kun Härskillä ei jalostusarvoa ollut niin ruunaus oli ainut järkevä vaihtoehto. Nyt ollaan sitten pari päivää reilulla kävelytyksellä, sen jälkeen voidaan laittaa tarhaan.

Tämmöstä hevosrintamalla. Pikku Alma on kasvanut kovasti ja hän pääsi myös viime viikolla tutustumaan kengittäjäämme Villeen. Almalta vuoltiin ensimmäisen kerran kaviot, jotka oli melko pystyt. Ja olinkin ihmetellyt kuinka Alma oli liikkunut huonosti, seuraavana päivänä kaveri kirmasi laitumella kuin olisi saanut uudet jalat. Eli liian pystyt kaviot vaivasivat liikkumista. Alma käyttäytyi upeasti vuolemisen ajan, takajalkojen nostelu aiheutti hieman ihmetystä, mutta Ville sai hyvin vuoltua kaikki jalat. Tapahtuman jälkeen varsa parka oli hieman sen oloinen että : "Te ootte kiusannu mua..." Karvan väri on myös vaihtunut ja neidosta on tulossa tummanruunikko. Laittelen kuvia kun joudan ne koneelle ladata.