Oltiin tänään Peetun kanssa Mikkelissä kisoissa. Ekaa kertaa koko "huikean" kisauran aikana oli tarkoitus startata kolmella radalla. Noh, yöstä asti oli loipottanu vettä enemmän kun laki sallii ja sen lisäksi vielä tuuli ihan kohtalaisesti. Eli mukava syysmyrsky, täydellinen päivä kietoutua vilttiin, linnottautua sohvan nurkkaan koirien kanssa ja pistää joku hyvä leffa pyörimään... Ehei, näin ei toimi koiraharrastaja vaan pakkaa kimpsut ja kampsut ja suuntaa kisoihin!  Tosin kyllä tuli matkalla todettua, että hullun hommaa kun vettä tuli edelleen. Ennen Mikkeliä tuli kuitenkin kirkastuminen ja kaksi ekaa rataa saatiin kisailla ihan ok kelissä.

Eka rata oli agirata ja tuomarina Johanna Wuchtrich, aivan uusi tuttavuus, mutta mukavia ratoja. Peetu oli oikeinkin mukana hommassa. Mitä nyt muutama eka keppiväli piti hidastella kun: "yök, tääl on kuraa, en mä voi!" Kyllä se kuitenkin sitte pystyi... Kuvaajalla oli tämän radan alkaessa hirveästi tärkeitä bisneksiä niin kolme ekaa estettä videolta uupuu, mutta ei hätää! Nämä samat kolme estettä aloittaa myös tokan radan.  Mutta siis joo, nollarata ja hienoisella -0,02 ajalla voitto ja kakkosista eka LUVA!!!!  Videota pukkaa....

Tokalla radalla tuomarina oli sama, nyt vaan juostavana hyppyrata. Ja hetkessä oli prinsessakoiran mieli muuttunu... Putkiin ei nyt sitte voinu mennä... Tiedä sitte oliko ekassa putkessa sen verran vettä että tassut kastu, tiedä häntä, mutta 10vp radalta kahdesta putken kiellosta.  Keppeihin olin tyytyväinen, muuten oikeestaan en, koska putkille viennit oli iisejä. Mutta aina ei pysty prinsessan mieltä arvioimaan.. Tästäkin löytyy todisteita täältä!

Kolmannelle radalle vaihtuikin sitten jo tuomari. Taas juostavana agirata, jota tuomaroi Marja Lahikainen. Tiedossa oli siis jonkin verran kimurantimpia kiemuroita. Ja tietysti alkoi sataa juuri ennen minien rataa... Tässä vaiheessa ajattelin että, ei kannata lähteä. Lähdinpä silti... Vauhtia ei ollu nyt kamalan hyvin, koska prinsessan silmiin satoi valtavan suuria vesipisaroita.. (ainakin sen mielestä) Kaikki kiemurat se radassa suoritti, hitaasti, mutta varmasti. Tuloksena nolla ja yliaikaa 5sekunnin verran. Viidiota... Mutta siis siihen nähden, että oli jo kovin hämärää ja satoi niin Peetu suoriutui urakasta oikeinkin hyvin. Ja kolme rataa ei näköjään tuota mitään suurta uupumusta. Ainakaan näin viileillä keleillä.

Tässä vielä ekan radan palkintojen jaosta kuvatodisteita:

Alko olemaan jo jonnin verran hämärää..... Kotona otettiin pakollinen palkintokuva, koska niitä palkintoja tänään sateli ihan urakalla: 2 lahjakorttia Mah:n kisoihin, 2 pussia luita, kaksi pussia herkkuliuskoja, lelu, pokaali ja tädille vielä suu makeaksi kahden karkkipussin voimin!

Ihan kivasti koiralta, joka tuli mulle ilman sen suurempia suunnitelmia, pääasiallisena tarkoituksena olla lenkkikaveri...  Ensi viikonloppuna on vielä kolme rataa Lappeenrannassa ja sitten todennäköisesti alkaakin talvitauko kisoista. Suuret kiitokset matkaseurasta Jaanalle ja koko Saagalandian daamiporukalle!!