Lauantaina päästiin Peetun kanssa pitkästä aikaa treenailemaan agilitya. Viimeksi ollaankin treenattu Kouvolassa Tuijan silmän alla ja nyt oli Tuija tulossa seuran omalle hallille. Taukoa on ollut tädin reissujen takia ja hallin pohjan takia, oli sellasta aavikkohiekkaa lasinsiruilla höystettynä. Jäätiin odottelemaan uutta pohjaa ja kyllä kannatti!  Aivan mielettömän hyvän pohjan saivat aikaiseksi halliin, nyt kelpaa treenailla tämä talvi.

Niin, lauantaihin... Laittoi sitten Kokkosen rouva luun kurkkuun heti aamutuimaan ja tällainen rata kasailtiin ensin:

Koiran jätin vinosti ekan hypyn taa, sieltä kutsu ja ohjaus 2 hypylle. Valssi 2 ja 3 hyppyjen väliin, josta ohjaus takaa 3 hypylle. Kepeille oikealta puolelta. Putkeen vedin koiran. Kun Peetu oli putkessa pinkaisin 6 hypyn taa "niistämään" koiran siitä yli, väistin pois alta ja 7 kautta A:lle. A:lta lähetys putkeen ja taas pinkaisu 10 hypyn vasemman siivekkeen luo ja pakkovalssilla esteen taa. Ekalla kerralla ei kyllä onnistunu kun meikäläinen oli ottamassa koiraa ihan liian kaukana vastaan ja väärinpäin eli suoraan koiraa kohti...  Tästä seurauksena se, että Peetu hyppäsi 10 väärään suuntaan. Korjasin itseni, eli ottamaan koira vasemmalle kädelle siivekkeen "takana" ja johan toimi! Putkeen lähti ihan ok kaukaa, kauempaakin voisi lähtä, mutta tällä hetkellä Peetulta hyvä suoritus. Takaaleikkauksella 13 hyppy, jotta hyppy oli pieni. Jos kiirehdin vaihtamaan puolta koiran ollessa putkessa, tuli 13 turhan pitkä hyppy. Takaaleikkauksella kääntyi todella pienellä käännöksellä puomille.

Tämä ei loppupeleissä ollut ihan niin hankala kun kävellessä tuntui, koska Peetu oli intona kun ilmapallo! Jes, hyvä fiilis!!  Seuraavaksi olikin jo vuorossa astetta hankalampi kuvio:

Alku asetti jo haasteita, koska 2-3 takaapyöritys oli ihan hurjan pitkä. Ekalla kerralla minä tuuppasin itteni aivan liian pitkälle 2 ja 3 väliin, mutta kun maltoin jäädä kauemmas tuli Peetu takaa ihan kivasti. Siinä samalla kerkesin itse liikkua eteenpäin ja vetää koiran mukaan 2 hypyn ohi. Peetu pujottelee tällä hetkellä oikein kivasti. Nyt täytyy vaan alkaa harjottelemaan kepeille lähetyksiä, jotta lähtisi pidemmältä niitä hakemaan. Olen myös alkanu käyttämään palkkana sisään menosta "jes" sanaa ja sen jälkeen käskemään "kiekie", toimii! Kepeiltä näyttö 5hypylle jonka päällä jo käskyä putkeen. Putkelta olikin aika hankala kuvio, ensin yritin jotain onnetonta räpellystä kunnes mulle kerrottiin että voin tehdä kuvion tvistillä. Eli nopea pinkaisu putken toiseen päähän ja persjättö sinne ja koira oikeaan käteen jolloin kierrätys esteen taa, pieni peruutus ja hyppy. Tää oli hyvä. Kokeilin myös toista kuviota, jonka nimeä en nyt enää varmasti muista.. Olisko ollu poispäin käännös. Eli taas pinkaisu putken toiseen päähän, oikea kylki koiraan päin, vasen käsi ottaa koiran ja pyöräyttää esteen taa ja yli. Tää oli vaikee, koska meistä kumpikaan ei tätä osannu. Eli mentiin twistillä. Puomin jälkeen ehdin pinkomaan koiran mukana 10 hypylle jonka takana sen käänsin ja siitä oli helppo ohjata putkelle, jossa takaaleikkaus. Vedätin Peetua A:lle ja ehdin tekemään persjätön A:n taa josta sai taas helposti hypyn kautta kepeille.

Peetu kesti nyt hyvin sen että minä juoksin edellä ja suoritti nätisti esteet, näin mulla oli hyvin aikaa tehdä persjättöjä!  Eli nyt mitä suuremmalla syyllä kisoissakin alan jättämään koiraa startissa, koska jää hienosti ja sitten vaan pinkomaan koska koira tulee kyllä perässä ja yleensä lujempaa kun jos jään sitä odottelemaan ja himmailemaan. Oli todella hauska treeni vaikka oli vaikeita kuvioita! Tästä on hyvä jatkaa.

Sunnuntai-iltana käytiin vielä omineen treenaamassa Maijun ja hoffipoikien ja Jonnan koiruuksien kanssa. Silloin Mollykin pääsi tositoimiin pitkästä aikaa ja se oli todella riemuissaan. Tapit meni myös rataa tandemina...