Maanantaina vietiin Härski eskariin tarkoituksena saada ratsun ura alulle. Ilman maneesia se ei näin talvikeleillä oikein kunnolla onnistu niin vietiin se talliin, josta se maneesi siitä pihalta löytyy. Härskin yksiö näyttää nyt tältä:

Talli on osoittautunut hyvinkin käytännölliseksi, toki tilat on uudet mutta aina se ei takaa sitä, että tallihommat olisi käytännöllisesti hoidettavissa. Täällä se kuitenkin on älyttömän helppoa. Talli on tilava ja valoisa:

Pesupaikkakin on ihanan tilava...

Härskin tarhanaapureina on pari daamia sekä yksi herra hevonen:

Härski oli jo liinassa opetellut juoksemaan syksyllä, joten siitä maanantaina aloitettiin. Seuraavana päivänä jatkettiin, mutta satulan kera. Satulasta ei Härski hetkahtanut yhtään. Sen jälkeen Härskiä ollaankin ajettu maasta satulan kanssa, jotta oppii heti miltä tuntuma suussa tuntuu ja oppii myös heti työskentelemään.

Perjantaina kuvailin pieniä pätkiä maasta-ajoa videolle. Härski on nopeasti oppinut mitä siltä halutaan ja on erittäin yhteistyöhaluinen, mukavaa! Pääasiassa mennään käyntiä ja ravia, koska se on vielä kovin voimaton ylläpitämään laukkaa kovin pitkiä pätkiä. Mutta pienet pätkät laukkaakin menee hienosti. Käytännössähän Härski on vasta 2,5 vuotias kun on syntynyt vasta niin myöhään, heinä-elokuun vaihteessa. Tässä hieman videota maasta-ajosta. Tätikin on ollut ohjaksissa ja käsissä on ollut taitava nuori herra! Tästä on kiva jatkaa!

Tänään oli vuorossa irtohypytystä vuoden tauon jälkeen. Muutaman kerran oli jalat missä sattuu, mutta kyllä se siitä ihan kivasti loppujen lopuksi luonnistui. Härskin oma arviointikyky etäisyyksien ja vauhdin suhteessa ei ollut vielä ihan hanskassa, mutta pienellä avustuksella sekin sitten löytyi. Videota tästäkin saatiin tallentumaan...

Sisäänratsastus on edennyt oikein hienosti ja selkäänkin asti ollaan päästy. Käyntiä ollaan menty taluttaen. Tästä jatketaan vielä hetken aikaa. Härskin kanssa on ollut hurjan helppo tehdä töitä, melkein olisi toivonut että se olisi pukitellut tai jotain. Ne tekee sen kuitenkin jossain vaiheessa niin mieluummin nyt. Mutta on se vaan muru!!!