...treenattiin!!!! Tapeilla on tänään 4v. synttärit. Lahjaksi tuli pari luuta molemmille ja uusi pehmolelu suolestettavaksi...

Juhlapäivästä huolimatta oli meillä Peetun kanssa Tuijan treeni. Pakkanen paukkui lähes -20 asteessa, mutta päätimme treenin kuitenkin pitää. Meidän ryhmä alkoi puolilta päivin. Hallille tullessa oli siellä sisälämpötila noussut jo -8asteeseen. Ulkona olevasta pakkasesta ja viimasta sisään tullessa se tuntui suorastaan kesäiseltä.. Päivän harjoitus oli tällainen:

Ensin rataan tutustuessa se tuntui vähän kinkkiseltä, mutta ei se sitä lopulta kuitenkaan ollut. Mentiin rata ensin kertaalleen ja korjailtiin matkalla olleita virheitä. Meillä korjattiin alku jo heti kättelyssä kun olin ajatellut viedä Peetun pakkovalsilla tokan hypyn vasemman siivekkeen ympäri. Ihan tuhoon tuomittu ajatus, koska vauhti hiipui siinä pyörityksessä täysin. tollaset silmukat siivekkeiden ympäri ei vaan sovi Peetulle. Vaihdettiin pakkovalssi tokan hypyn oikean siivekkeen puolelle. Eli jätin koiran ja itse sijoituin oikean siivekkeen viereen, selkä koiraan päin, josta kutsuin ja samalla valssasin vieden koiran 2 hypyn ohi ja "taakse". Tämä oli sujuva, koska koira sai lähdöstä hyvän vauhdin ja pienellä s-mutkalla juurikaan vauhdin hidastumatta putkelle. Välistä vedot hypyillä 4-6 oli ihan ok ja Peetu suoritti ne hyvin jopa siitä huolimatta, että mun käskytys oli koko ajan myöhässä.  Koira putkeen ja minä juoksin toiseen päähän tekemään persjätön ja pienellä linjauksella 8 hypylle. Linjaus tähän siitä syystä, että koira ei hyppää liian pitkälle vaan tietää että pitää kääntyä, koska vienti taas 9 hypylle oli piiiitttkä. 9 hypyltä koira taas putkeen. 11 hypyllä aluksi vein pelkällä oikealla kädellä heittämällä, mutta tällä tavalla Peetu hyppäsi liian pitkälle taakse. Vaihdoin vastakkaisen käden ohjaavaksi ja jo tuli koira läheltä siivekkeitä 12 hypylle ja siitä oikealla jalalla blokaten koira 13 hypyn taa, jonka aikana ite persjättö ja koira vasemmalle kädelle ja taas pitkä vienti 14 putkeen. Koira putkesta 15 ja edelleen heittämällä 16, jonka aikana juoksin tekemään taas persjätön 17 taakse josta koira oikealle kädelle ja 18 putkeen. Taas pinkaisu 19 hypyn ohi, koira vasempaan käteen ja vikat esteet.

Oli ihan huippuhauska treeni!!! Ekan treenipätkän jälkeen, pidettiin tauko ja mentiin sen jälkeen rata kokonaisuudessaan. Tein radan tokalla kerralla kahdesti. Ekalla kerralla koira meni radan ihan todella hyvin tais jopa mennä puhtaasti, mutta minä pyllistelin KOKO radan.  Peetulla intoa riitti niin uskalsin ottaa koko homman vielä toistamiseen oman olemiseni korjaamiseksi. Ja johan meni, kun Tuija kerran rääkäsi 2 hypyn kohdalla "selkä suoraksi".  Pakkasesta huolimatta, loistava treeni!!! Autoa käytin tasasin väliajoin niin se oli koko ajan lämmin. Ja treenin lopuutua kun aurinko oli vielä lämmittänyt hallia lisää, oli siellä sisälämpötila enää -4astetta.

Tässä vielä kuva melkein 4vuoden takaa pikkuTapeista: