Tädillä on ollut kuluneella viikolla talviloma ja on saanut viettää sen melko aktiivisissa merkeissä...

Tiistaina oli kamala lumimyräkkä päivä. Niinpä lähti tappikset ja emäntä Ässän residenssiin vierailulle. Oltiin varustauduttu korvapuusteilla ja suklaalla viettämään myrskypäivää kylässä kahvitellen. Mukana oli myös cockeri Siiri emäntineen. Päivä meni mukavasti pälistessä kahvipöydän ääressä. Sieltä lähdettiin tappien kanssa hallille, sillä olihan treenipäivä. Eikä nyt yksi lumimyräkkä estä treenaamasta.. Mun lisäksi paikalla oli vain toinen "hullu" Tanja käppänä Demin kanssa. Saatiin siis oikein tehotreeni. Tällästä harkkailtiin:

Oli kiva treeni ja Peetu toimi mukavasti. Virtaa riitti ja niinpä tehtiinkin reilusti hommia. Radan tein kahdessa osassa 1-9 ja 10-18. Oli Peetun osalta oikeastaan kamalan hyvä harkka, toimi hienosti kaikki takaakierrot ym. muut kuviot. Myös Molly pääsi oikeasti harkkailemaan, koska meillä oli rutkasti aikaa. Mollylle tehtiin hieman varioituja pikkupätkiä, jotka se tekikin ihan hirvittävän hyvin ja innolla.

Keskiviikkona suunnattiin tappien kanssa luottohierojamme Mirkan pakeille. Edellisestä kerrasta olikin aikaa ja jännityksellä odotin kuinka jumissa koirat olisivat. Peetu sai luvan aloittaa, koska hyvin omatoimisesti hyppäsi mun sylin kautta pöydällä retkottamaan. Niin kovasti se pitää Mirkasta...  Peetulla oli ne "normaalit" jumit eli lapojen välissä ja ristiselässä. Pyysin Mirkaa myös tutkimaan Peetun etujalat, koska silloin tällöin Peetu nuolee tassujaan. Osittain tämä johtuu lapojen välissä olevasta jumista, mutta halusin tietää olisiko siihen muuta syytä. Vasenta etujalka taivuttaessa ääriasentoon Peetu reagoi hieman. Mirkan ohje oli, että mitään ei normaalielämässä tarvitse muuttaa, mutta seuraa tarkasti alkaako ontumisia tai jäykkyyttä ilmetä. Molly käsiteltiin lattialla, koska sen mielestä pöydällä on aika kamalaa. Mollylla oli sitten enemmän lihasjumia kun Peetulla. Muutoin kaikki oli ok. Huhtikuun alussa on sitten molemmille uusi aika.

Torstaina lähdettiinkin liikenteeseen Ronjan kanssa. Luvassa oli reissu Vihtiin Hyvinkään kautta. Hyvinkään klinikalla Ronja rokotettiin ja raspattiin ja siitä matka jatkui Vihtiin kaverini Hannin, tai itseasiassa hänen siskonsa Hetin ja hänen miehensä tiluksille. Ja aivan ihana maalaisidylli punaisine tupineen sieltä tulikin vastaan. Ronjan on aika sairas- ja mammalomailun jälkeen pikkuhiljaa aloittaa työhön tutustuminen. Ja Hanni laittaa Ronjan liikenne kannalle. Ronja meni sinne Hannin ja Hetin oman hevosen Samban ja pienen welsh-ponin seuraksi. Hanniin tutustuin ruotsissa ollessani ja tehtiin myös töitä samalla tallilla. Heppojen tutustuminen toisiinsa meni oikein hienosti. Laitettiin ne ensin isommalle laitumelle, mutta hetken vinkumisen jälkeen tilanne oli tämä:

Siirrettiin hepat pihalle tarhaan ja tyypit oli kuin vanhat kaverit...

Ruokailu yhteisestä heinäkasasta sujui niin kuin ne olisi aina sitä tehneet. Nyt vaan toivotaan, ettei Ronjan vanha lihasvamma ala vaivaamaan ja Hanni pääsee oikeasti tekemään töitä Ronjan kanssa. Kuulumisia varmasti tulee myöhemmin.

Perjantai olikin sitten emännän laatuaikaa itsensä kanssa johon kuului mm. kampaajalla käynti. Ensi viikolla olisi tämän vuoden ensimmäiset kisat lauantaina Lappeenrannassa, katsotaan mitä Peetu kisahulinasta taas tauon jälkeen tuumaa...