Koiratkin on hengissä ja pötkii menemään vaikka viime aikoina koirakuulumiset ovatkin olleet harvassa. Viime viikolla saatiin taas nauttia paukkupakkasista, joten Tappien osalta ulkoilu on pihalla oloa sen verran (eli max. 5 minuuttia) mitä tassut antaa myöden ennen syväjäätymystä. Ennen kovia pakkasia ja niiden jälkeen kun lämpötila oli -15 ja -20 välillä lenkkeiltiin potkukelkan avulla, jotta koirat saivat ravata koko ajan. Nämäkin lenkit oli maksimissaan sellasia puolen tunnin lenkkejä. Nyt on sitten Tapeille laitettu tilaukseen toppapompat, jotka toivottavasti saapuu jo tällä viikolla.

Viime viikolla oli pakkasten vuoksi oman ryhmän agitreenit peruttu, mutta käytiin ominemme treenailemassa kuitenkin. Ulkona paukkui pakkanen -20, mutta hallissa oli kuitenkin "vain" -12. Tehtiin hyvän lämmittelyn jälkeen nopea ja helppo harkka molemmilla.

Lauantaina olikin taas tauon jälkeen Tuijan treenin vuoro. Tuija oli suunnitellut kaksi lyhyttä radan pätkää, koska kovat pakkaset oli verottanut treenaamista. Radat näytti tältä: (eka pätkä nrot 1-10 ja toka pätkä 11-21)

Ekalla radalla alku oli iisi, kolmanne hypyn taa juoksin koiran ollessa putkessa ja "niistämällä" koira hypyn yli. Sitten oli kepeille meille vielä vaikea lähestyminen, mutta vaihdoin puolta keppien alussa ja vedin koiran sisään toisesta välistä, toimii meillä. Lopun kanssa ei ihmeitä.

Ekan radan mentyä sanoi treenikaverit, että Peetu hyppää jotenkin kummallisesti. Kun normaalisti sillä kuitenkin on hyvä hyppy. Ajattelin että vaivaako selkä.. Ei vaivannut! Kummaan hyppyyn selvisi syy ennen tokan radan alkua. Peetu hiiskasi peppua maahan ja ei halunnut hypätä tokan pätkän ekoja hyppyjä, eli ansku vaivoja. Tehtiin toinen pätkä vain kerran kunnes päätin lopettaa ettei tekeminen tunnu koirasta liian ikävältä. Eli toka treeni jäi oikeastaan sitten kotiläksyksi. Täytyy rakennella rata loppuviikosta omalla vuorolla ja tehdä sitten.

Tänään käytin lääkäritätin luona, joka tyhjensi molempien koirien rauhaset. Peetulla olikin tosi täynnä rauhaset, eli ei ihme jos ei hyppääminen tuntunut kivalta. Loppuviikosta lähdetään sitten jatkamaan harjoituksia, mikäli arktinen ilmanala ei taas ota valtaa kaakonkulmasta...