... päivitystä tännekin. Haminan kisojen jälkeen on kaikenlaista tapahtunut. Mutta noin niinkun yleisesti ottaen kamalasti hommaa hela tiden ja työt häiritsee vapaa aikaa.. Tästä syystä on muutamia projekteja kariutunut tahi lykkääntynyt. Kesän helteiden jälkeen ollaan taas päästy lenkkeilyn makuun, mikä on kyllä aivan loistavaa. Treenattu ollaan myös ihan säännöllisesti aina jossain välissä. Molemmat ovat päässeet treenaamaan, Molly on tokoillut ja ageillut vähän ja Peetun kanssa ollaan ageiltu. Sienimetsällä on myös käyty, laihoin tuloksin...  

Peetun osalta on agiteerattu ihan myös seuran leirin merkeissä, joka pidettiin syyskuun ekana viikonloppuna Savitaipaleella Pöksänlahdessa. Kouluttajana leirillä oli Nina Manner. Pidin kovasti leirin annista vaikka meinasi kyllä happi loppua lauantai aamuna kun näin radan mikä sinne oli väsätty. Huimat 34 estettä oli vastassa ja taisin ehkä opetella radasta n. 15 ensimmäistä estettä. Mutta koko rata tehtiin pätkissä ja se sisältikin paljon meille uusia ohjauskuvioita, mm. viskileikkauksia, niistosokkareita jne. Mä tarvisin oikeesti suomi-agility-suomi sanakirjan näillä kaikilla termeillä...  Mutta Peetu teki aivan mahtavan treenin, oli intoa täynnä kun pieni orava. Kesti toistoja loistavasti, joita oli paljon! Lauantai-ilta vietettiinkin sitten leirikamujen kanssa pitkällä metsälenkillä koirien kanssa, saunoen (Peetu ei saanut osallistua..) ja grillaten (tähän Peetu osallistui..) Yö nukuttiin kokeneen Pöksänlahden kävijän ja huonekavereiden Tuulan, Ricon ja Buddyn kanssa hyvin.

Sunnuntaina odotti vaan reilun 20 esteen rata, joka mun mielestä oli aavistuksen iisimpi kuin lauantainen. Mikä oli hyvä juttu, koska samanlaisessa vireessä Peetu ei ollut kuin lauantaina. Teki nyt myös hyvän treenin ja opittiin taas hyvin uusia vientejä, mutta se sama "potku" puuttui mikä lauantaina oli. Olihan sillä ollu pitkä lauantaipäivä ja yö vieraassa paikassa takana, vaikkakin se nukkui hyvin. Sunnuntai aamuna käytiin myös metsälenkillä Belkkareiden Ricon ja Buddyn kanssa ja mukana oli myös uudet tuttavuudet sheltit Samba ja Wiima.

Peetu piti tupavahtia huonetovereiden kera:

Ja kyllä me myös treenattiin:

Kaiken kaikkiaan aivan mahtavan hauska leiri. Koluttaja oli mun mielestä todella hyvä. Ainakin meille se löysi helposti toimivia vientejä ja osasi myös neuvoa juttuja joita en ole koskaan ajatellutkaan, mitkä voisi Peetun kanssa toimia. Ja mulla on kuitenkin hyvin epätyypillinen harrastuskoira niin aina jännittää jaksaako uudet kouluttajat neuvoa myös meitä koirakkona. Peetu ei ole palveluskoiratyyppinen aina valmis kaveri ja toisinaan vauhtia tehdään enemmän toisinaan vähemmän. Tämän vuoksi myös kouluttajan suhtautuminen meihin oli niin positiivista. Kyllä mulla joskus on vielä "oikea" agikoira, mutta se on sitten kun mä olen harjotellut ja olen hyvä... Niin ei tarvi koiran hävetä...  Mutta taas leirinaikana ihastus "perkeleenpaimenkoiriin" kasvoi.. Tosin minä haaveilen pykälää karvattomammasta mallista, mutta se on se pitkäntähtäimen suunnitelma.. Tulevaisuudessa sitten, kun sen aika on!

Hepparintamalla on kesä taittunut syksyyn. Laidunyöt on ohi ja hepat saa nukkua sisällä. Talvea varten on laidunkurat pesty pois ja harjat siistitty. Nuorison työurakka on aluillaan. Siihen palataan myöhemmin.