... on koirilla, kun emäntä on lomalla... Ainakin niiden mielestä.  Mulla on tän viikkoa ollut talviloma ja puuhaa on piisannut taas ihan omiin tarpeisiin.

Viime lauantaina loma aloitettiin Helsingissä 6 tunnin tietopläjäyksellä raakaruokinnasta. Oltiin Jonnan kanssa Malin Ekblomin luennolla koirakoulu Heiluvassa Hännässä. Luento oli ihan älyttömän mielenkiintoinen, ei ehkä välttämättä mulle niin kamalasti uutta asiaa ollut, mutta vahvistusta siihen omien koirien ruokintaan. Ja tietysti oli hauska hoksata myös, että ihan oikeilla jäljillä koko ajan mennään Tappisten ruokinnan kanssa.

Sunnuntaina sitten mentiin hallille treenailemaan koirien kanssa ihan ominemme. Peetu teki upeeta pujottelua koko ajan. Molly ei ollut ihan parhaimmillaan, mutta sain sen kanssa hölkättyä jotain rinkiä..

Maanantaina suunnattiin Santikkaan luontopoluille lenkille, kun pakkanen paukkui edelleen niin rapsakasti, että hihnalenkki oli ihan toivoton toteuttaa. Hihnalenkille jos yrittää yli -10 asteen pakkasilla tulee Mollylle armoton tassujäätymys heti, vapaana hölkätessä on kaik iha hyvin...

Tiistaina oltiin Katin kanssa sovittu, että mennään aamusta treenaamaan. Sitä ennen käytiin koirien kanssa laittamassa kaviolauma pihalle eli aikanen herätys oli taas koiraparoilla... 9 oltiin hallilla. Pakkanen oli hetkellisesti laskenu ja aamullakin oli vaan -15. Treenit treenattiin pliitsit päällä eli ei kamalan rankasti.

Keskiviikkona oli taas aikanen herätys. Lähdettiin jo 7 jälkeen liikkeelle ja otettiin Kaukolasta kyytiin Milla ja Siiri ja Kati ja Ässä. Suuntana oli Hyvinkään koirakylpylä. Oli siis tyttöjen virkitysreissupäivä vahvistettuna yhdellä eunukilla...  Kati oli tehny ihan mahtavat retkieväät ja menomatka vietettiin brunssin parissa. Ja kun perille päästiin vois sitä riemua... Peetulle tuli kesä...

Peetu polski koko puolituntisen. Taukoa jos yritti pitää se tuli tiputtelemaan palloa mun kengälle. Ne oli Siirin kanssa ihan vesipetoja. Molly ensimmäisen vartin kannusti siskoa juoksentelemalla allasta ympäri. Puin sille kuitenkin valjaat päälle ja sekin sai uida muutaman altaan mitan kun oltiin sinne asti tultu. Kiltisti se altaaseen meni taluttamalla eikä tarvinnu millään lailla pakottaa. Mutta aina Molly on ollu sillä mentaliteetilla, että uidaan sitte kun on yli +30 lämmintä. Voisko pikkukoiran ilme kertoa enempää???

Kotiin lähdettiin kylpytakit päällä niinkun kylpyläreissun päätteeksi tehdään...

Torstaiaamuna oli mun vuoro mennä laittamaan taas kaviokkaat pihalle. Mitä teki Tapit?? Aamupissan jälkeen molemmat juoksi kiireenvilkkaa yläkertaan ja katsoivat sieltä kun tein lähtöä tallille. Ikäänkuin varmistaakseen etten vaan ottais heitä mukaan...

No, maanantaina alkaa taas arki ja Tapitkin saavat nukkua kauneusuniaan sinne puolillepäivin niinkun normaalisti...