Eli, viime keskiviikkona 26.1. oli arvoisa KWPN-jalostuskolleegio saapunut tarkastelemaan Cassidyn jälkeläisiä. Aamulla startattiin Härskin kanssa 05.00 ja ensin meillä oli suuntana Vihti. Haettiin matkalla Ronja kyytiin. Tilaisuus pidettiin hulppeissa puitteissa Lohjalla Wistin tallilla. Paikalla oli toistakymmentä jälkeläistä ja oli hauskaa todeta kuinka samasta muotista kaikki varsat oli, tammasta riippumatta. Erityismaininnan myös arvioitsijoilta sai kaikkien varsojen hyvä käytös. Vanhin paikalla ollut taisi olla Ronja 6v. Kaikki käyttäytyivät järkevästi ilman hillumisia tai muitakaan typeryyksiä vaikka orjälkeläisiäkin paikalla oli.

Ensin meidän hepoista arvioitavaksi meni Härski. Härski esitettiin ensin maasta käsin. Tämän jälkeen oli irtohypytyksen vuoro. Härski suoritti tehtävät hienosti. Irtohypytyksen jälkeen Jenni mainitsi, että Härski on myös ratsastettu. Eli se haluttiin nähdä myös ratsain. Tässä välissä pikkupoika sai kuitenkin vetää henkeä ennen uutta esiintymistä.

Sitten otettiin vuoroon Ronja. Sen liikkeet arvioitiin ratsain, samoin hypyt. Sedät pitivät Ronjasta erittäin paljon, samoin oriin viimeinen suomalainen omistaja Juha Ruutsalo. Ronja käyttäytyi kaiken kaikkiaan ihan super hienosti koko päivän. Sillä kun saattaa aina toisinaan käydä hyrräämään päässä turhan suurilla kierroksilla, mutta se käyttäytyi todella mallikkaasti.

Härski on toki kasvussaan vielä todella kesken ja se näkyy sen liikkeissä ja kropassa. Sen täytyy ns. kasvaa päähänsä.. Ronja puolestaan hurmasi kaikki elastisuudellaan ja hyvällä hypyllä. Ihmeteltiin suuresti kun selästä näytettävät hyppäsivät pienen ristikon kolme kertaa ja sen jälkeen sedät kiittivät näkemästään. Oltiin sen jälkeen vähän, että jaa, ai näin huonoja nää hepat on vai???   Kunnes Juha R. meille selosti, että se riittää heille. Cassidy kun oltiin esitetty KWPN-kantakirjauksessa oli sekin hypännyt vain 80cm pystyä. Juha R. oli kiiruhtanut heille kertomaan kyseessä olevan 150-tason hyppääjä.. Hänelle kuitenkin kerrottiin, että esteiden ei tarvitse olla isoja kyseisten setien nähdä hevosen kapasiteetti.. Näistä meidän kahdesta Ronjaa pidettiin lahjakkaampana ja kapasiteetikkaampana, vaikka ei Härskikään huonoja arvioita saanut, etenkään irtohypytyksen jälkeen. Kaikinpuolin ihan huippu hyvä päivä, josta jäi hyvä mieli. Eikä todellakaan tarvinnut omia lapsosia hävetä, päinvastoin!