Oma seura järjesti agikisat viikonloppuna ja talkoilun lomassa ehdin muutaman radan juostakin. Molempina päivinä tuomarina oli Anne Viitanen.

Lauantaina oli 1.- ja 2.-luokkalaiset ja oli siis Ricon määrä juosta. Eka rata alkoi aikas kivasti, mutta A:lle ehdittyä oli kierroksia jo koirassa sen verran, että ponnekkaat kontaktikäskyt kaikuivat kuuroille belgikorville... Tässä vaiheessa omassa päässä jylläsi "Voi paska, mitä nyt?? Otanko uudestaan?? Ai, se meni jo..." Seuraavalle putkelle huono lähetys ja läheisriippuvainen belgikoira seuraa mukana. Epäonnistunut puomille vienti ja tahaton päällejuoksu vielä ja keppejä ei pujoteltu loppuun asti ja lopuksi vielä vapaavalintaisesti ylimääräinen putki. Hyviä pätkiä oli ihan kivasti, mutta vähän kyllä lepatti belgikoiralla vinttikomerossa jos vois sanoo...   Tokalle radalle tehtiin sitte sotasuunnitelma, teemana kontaktinatsi! Oli miten oli, kontaktit tehdään tällä radalla ja kunnolla, piste! Ja niin tehtiinkin. Ainoa hassi tuli kepeille viennillä, jotenkin vaan työnsin koiran vika puolelta kepeille, muutoin oikein hyvä rata. Koira oli kuulolla, teki ne kontaktit ja lähti sieltä luvan kanssa, JES!! Täytyy vaan yksinkertasesti ihan joka ikinen kerta tehdä ne kontaktit loppuunasti, jos jotain muuta vaihtoehtoa tarjoillaan belgikoiran aivotuksena, ei sitä tulla hyväksymään. Voi olla, että muutamat kisat treenataan kontakteja, mutta sittenhän niin tehdään. Oikein tyytyväinen olin Ricoon. Radat tuli myös videoitua.

Sunnuntaina oli 3.-luokkalaisten vuoro. Mukana oli Peetu ja Vimma. Marjut pyysi voisinko Vimman kanssa juosta omissa kisoissa ja pienen harkinnan jälkeen suostuin, mikäli ehtisin kerran kokeilla koiraa ennen kisoja. No kerran kokeilin ja kisoihin lähdettiin. Aloitin kuitenkin Peetun kanssa agilityradalla, joka oli oikein mukava. Aamun pieni jännitys poistui siinä vaiheessa kun näki, että rata ei tulisi olemaan samanlaista kauheutta kun Mikkelissä, jonka jälkeen vannotin että Peetun kisaura olisi tässä... Peetu olikin aika lieskoissa. Tosin videolta näkee kuinka mun liike on epätasaista ja koiran rytmi tällöin myös. Kas kun oltiin viime viikonloppuna Heinosen Sannan treenissä ja hän sanoi, että Peetu seuraa ihan hirveästi mun liikettä. Jos kamalasti ensin juoksen edellä sitten hidastan jne. on koiraparka ihan sekasin että mitä vauhtia kuuluu kulkea. Mutta tätä miä rupean Peetun kanssa harjottelemaan, että saan mahdollisimman jouhevat juoksulinjat jotta liike säilyy koko ajan. En kuitenkaan voi kamalasti juosta edellä ja "vedättää" koiraa. Mutta siis asiaan! Ihan loppumetreillä tuli radalta HYL Peetun valittua väärän pään putkesta, mutta eipä kamalasti haitannu koska koira oli niin innokas ja meni radan oikeinkin kivasti. Ja sitäpaitsi, mulle kerrottiin meidän aika hyllystä huolimatta, eikä ollu kun muutaman sekunnin yli ihanneajan. Olin kamalan tyytyväinen pikkupötköön! Tokalla radalla alkoi ehkä pikkasen jo askel painaa ja 35 rimat tuntua. Kontaktivirhe puomilta ja pikkasen yliaikaa, muutoin taas ihan kivasti. Itse kun opettelen vielä "uudestaan" ohjaamaan Peetua ni hyvä tulee ja voidaan omaksi iloksi jatkaa kisaamista 3.-luokassa. Radat tuli myös videolle.

Vimman kanssa puolestaan eka rata meni jo alkuun pikkasen sinne päin. Ei paljoa, hylyn verran vaan...  Pikkasta vajaa puoli rataa tehtiin ja tultiin oikoteitä maaliin. Hyppärillä olikin jo sitten vähän enemmän tekemisen meininki. Sopiva alku ja mulla jo taas vähän enemmän tilanteeseen nähden eväitä Vimman viemiseen taskussa.. Sen vähän mitä nyt tällä "yhteistyöllä" voi olla. Harmittava riman pudotus, muutoin oikein kivasti meni. On se vaan niin eri viedä tollasta pikkuformulaa Peetun jälkeen ja vielä kun oli molempien kanssa yksi yhteinen rata. Toiselta radalta kuitenkin tulokseksi 5. Videot  löytyy myös Vimmasta.

Oli hurjan hauska viikonloppu. Radat oli tosi kivoja kaikilla luokilla. Säät suosi, koirat oli taitavia. Treenataan vielä lisää ni saattaa minustakin ehkä tulla joskus taitava..