Aloitettiin viikonlopun kisaturnajaiset eilen kolmosten radoilla. Mukana oli Peetu-pötkö ja miniformula Vimma. Peetun oli määrä juosta kaksi agirataa ja Vimman agi ja hyppäri. Agiradoilla tuomarina oli Pertti Siimes ja hyppärillä Sari Mikkilä.

Peetu aloitti ihan ok HYLyllä. Eka rima tippui ja dieselin vauhti lähti dieselin lailla käyntiin. Kun jonkunlaiseen vauhtiin oltiin päästy oli puomilla taas kamala vetovoima, sain sen kuitenkin survottua putkeen...  Sitten kun sinne puomille olis pitäny mennä ni oli kyllä koira niin suorassa linjassa putkeen ja sinnehän se meni. Enkä minä, taaskaan, osannut ajatella että diesel lähtisi raiteilta omilleen. Tokalla radalla oli pikkasen parempi pössis ja oli jopa ihan hauskaakin. Toiselta radalta mukava nolla tulos, pienellä yliajalla. Radat löytyy täältä. Nyt Peetu jää kisoista ainakin hallikauden ajalta. Katsotaan ensi keväänä mikä on tilanne kisailujen osalta. Talvella treenaillaan kyllä Peetunkin kanssa, koska se tykkää agsata. Mutta mutta, katotaan nyt mikä on Peetun kisatulevaisuus ihan ylipäätään.

Miniformula Vimma oli myös mukana. Takana yksi treenikerta ja tarkoituksena vaan päästä radalle ja että koiralla on hauskaa. Nämä kriteerit aika lailla toteutui.  Vimma on hirmu kiva ja taitava. Kompastuskiveksi muodostuu vaan se, että en oikein tiedä miten se radalla käyttäytyy. Ekalla radalla suoritetut takaaleikkaukset toimi hienosti, tokalla radalla eipä vaan tehty takaaleikkauksia...  Radat löytyy myös täältä.

Sunnuntaina oli Ricon vuoro. Tuomarina jatkoi edelleen Sari Mikkilä. Ratajärjestys oli meille täydellinen, aloitettiin hyppärillä ja kaksi agirataa oli viimeisenä. Hyppäri näytti minien ja medien aikana melko konstikkaalta ja hylkyjä ropisi. Radan käveltyä ei se ollutkaan niin paha. Rico teki upeeta rataa. Ennen keppejä olevalla hypyllä vaan luotin, että kyllä se putkesta tullessa hyppää näytetyn hypyn, mutta eipä vaan hypänny. Mun moka, mitäs lähdin hönkimään...  

Ekalla agiradalla sama hyvä pössis jatkui ja Rico oli ihan älyttömän hyvä viedä. Mun mokasta taas ennen A:ta olevalta hypyltä ohimeno. Mun valssi valui ihan liian kauas ja Rico teki niin kun kartturi käski ja meni "takaa".

Toisella agiradalla kaikki alkoi taas oikein mallikkaasti. Keinulla tuli joku ajatuskatko koiralla tai minä en kertonu sille kunnolla kyseessä olevan keinu tai jotain... Mutta, lentokeinu, joka sitten korjattiin ja poistuttiin paikalta. Eli ei vieläkään kakkosiin. Se on nyt todella lähellä eli ei se mahdotonta ole millään muotoa. Ajankysymys enemmänkin ja kun tähtien asento on oikea ja belgikoiran aivot oikeassa lokerossa ja ohjaaja kartalla ja sillee...  Mutta, Rico oli sairaan makea viedä kaikilla radoilla. Kontaktit alkaa toimia myös kisoissa, hieno koira!  Radat löytyy täältä.

Me jatketaan sertin metsästystä...