Ronja on hoitanu leiviskänsä kamalan hyvin ja hommannu oman palvojajoukon laidunkavereikseen. Kavereina pellossa on Poni ja Maxi.

1720198.jpg

Alastalon Aimo eli tuttavallisemmin Poni pitää sopivasti lauman liikkeessä pienillä jäynillä ja laitumeen eksyneen koiraparan jahtaa korvat luimussa pois HÄNEN mailtaan... Onneksi koirat jo osaa katsoa missä Poni kulkee ja valita reitit sen mukaan ja jos korvat luimussa laukkaava Poni lähestyy niin osaavat myös katsoa lähimmän reitin laitumen reunalle ja langan alta karkuun.

1720185.jpg

Ja pikkutamma Ronja... No, viime perjantaina taas lastattiin hyvin ajoissa, auringon noustessa, neiti autoon ja hurautettiin Sundsvikin oriasemalle. Perjantaina oli siemennyksestä takana 42vrk, eli oltiin kirkkaasti ylitetty se kriittinen 30vrk ja kiimaa ei ollut näkynyt. Ja siinähän se sitten oli taas köllöttämässä ultran ruudulla, pikkuvauva!! Näkyi sydämenlyönnit ja kaikki... :) Eli kaikki hyvin, Ronja on pitänyt alkion sisällään ja kriittiset vuorokaudet on ohitettu. Nyt on kuulemma enää todella harvinaista, että tamma hukkaa alkion enää tässä vaiheessa. Ainoa, missä voi jotain mennä pieleen on ensi kevät eli viruksen aiheuttamana luoda varsan, mutta toivotaan että kaikki menee hyvin ja ensi vuonna vapun tienoilla kuuluisi pieniä kavion kopsutuksia. ;)

1720192.jpg 

Elsan osalta ei voi kun todeta että: Nyt tarvitaan ihme!!!

Ötökkämyrkkyä on viime viikkoina kulunut litratolkulla järkyttävän mäkärä ja paarmahyökkäyksen tiimoilta. Ja niiden hätistäminen vaatii toisinaan melkomoista akrobatiaa..

1720189.jpg

Tänään taas ihan pikkasen nauratti Ronjan jokseenkin putkiaivoinen käytös.. Menin laitumeen ötökkämyrkkypullon kanssa ja laitoin hepan riimunnaruun kiinni. Toisen puolen sai suihkutella kaikessa rauhassa, mutta kun vaihdoin puolta... Peruutusvaihde päälle. Hetken aikaa siinä pyörittyä, ei edes mitään hillumista vaan tasasta periaatteellista perraamista hela tiden, Poni katsoi parhaaksi tulla pelastamaan tilanteen ja asettautui juuri sille puolen Ronjaa mitä ei sopinut sumuttaa. Suihkuttelin siinä Ponin täyteen myrkkyä sen seisoessa koko ajan siinä paikallaan ilman riimuja ja naruja. Sen jälkeen taas käännös Ronjaan päin josko nyt sopis tää toinen puoli suihkuttaa ja sopihan se sitte ku kaveri oli siinä henkisenä tukena vieressä... :D  Siis mikä on tää tammojen ajatuksen juoksu??? Onneks on kuitenkin sen verran opetellu ymmärtämään noita elukoita, että viekkaudella näiden yksilöiden kanssa pääsee huomattavasti helpommin pidemmälle kuin raivoamalla.

Tällästä meidän rintamalla taas vaihteeksi. Nyt vaan ruvetaan loitsuamaan ja noitumaan sitä Elsaa kantavaksi.. (Mä haluun Ferron-varsan!!!)