Keskiviikko iltana treenailtiin taas agiliitoa, mukana oli vain prinsessaPeetu. Vakikoutsi Kati oli hoitanu ittensä saareen kaitsemaan lapsia joten tuuraajana oli tällä kertaa Katja. Ja kylläpä oli nimittäin tehokas ja silmiä aukaiseva treenikerta kun sai palautetta joltain muulta. Jokainen kuitenkin näkee asiat niin eritavalla ja kiinnittää eri juttuihin huomiota.

Aloitettiin treeni keppien tehosyynillä ja mitäs paljastuikaan heti ekan kerran viennin jälkeen... MÄ EN OSAA!! Koira osaa aivan upeasti kepit, Katja nimittäin vei sen muutaman kerran ja tyyppi pujotteli ku paremmatkin agikoirat.. :) Eli mulla käskytyksen ajoitus todella pielessä, mutta nyt sain sitte ihan kädestä pitäen oppia missä kohtaa mun pitää koiraa käskyttää ja iloisesti sittenkin!! Nyt on ollu vähän sellanen epäinnostava fiilis noiden keppien kanssa ni ei kai se koirakaan halua mennä jos täti on kun myrkyn niellyt. Eli nyt sitte vaan kuivaharjoittelua tätille ja sitte koira kehiin kun käskytys on kunnossa. Ja hoidetaan sitte ensin se "oikea" puoli kepeistä kuntoon ja sitte aletaan miettimään sitä "väärältä" puolelta vientiä. :)

Seuraavaksi oli vuorossa puomi ja siitä erityisesti se alastulokontakti. Kun toi tappijalka kun saa tarpeeksi vauhtia tappeihinsa ja jos täti ei muista/tajua käskyttää radalla niin hyvin todennäköstä on, että sitä kontaktia ei siinä vauhdissa oteta niin kuin kuuluu.. Kokeiltiin sitten niin että nami oli puomin alastulon päässä targetilla ja mä yritin ensin käskyttää sanalla "ota". Ihan ok, mutta sitte kun saatiin kierroksia ja vauhtia niin se targetti unohtu ja palkat siinä päällä sen myötä. Seuraavaksi testissä oli "odota" alastulon puolivälissä ja koira ehkä hitusen hidasti, mutta taas jäi namipalkka targetille useammin kuin se siitä ehdittiin ottaa. *huoh* Sitte kokeiltiin vielä sellasta että Jonnalla oli Peetu hihnassa ja vei sitä toiselta puolelta ja mä toiselta ja Katja oli päässä palkkaamassa. Hyvä ajatus, mutta Peetu väisti puomin alastulolla Katjaa sen verran, että viimisen askeleen hyppäsi sivuun. No mutta kokeiltiin tätä myös ilman, että Katja oli päässä palkkaamassa, että Jonna hidasti hihnalla ja minä suusanallisesti, toimii. Täytyy ehkä jatkaa tällä tai sitte ajattelin, josko sille opettais ihan jonkun muun alastulokontakti käskyn esim. "alas". Täytyy nyt alkaa kokeilemaan mikä oikeasti toimis.

Viimisenä meillä oli hypyistä kaarre jota vietiin ja taas, karu totuus oli edessä.. ;) Meidän koirat ei ole niin valmiita saatika eteneviä vielä, että voitais ite kovasti oikoa kurveissa. Eli nyt vaan selkeää käskytystä ja näyttöä, jotta koirat tajuaa minne mennä ne on kuitenkin vasta möllikoiria. Pitkästä aikaa mulla oli pallo palkkana mukana tässä ja se oikeasti toimii ihan törkyhyvin!! Ei unohdeta sitä enää!! :) Samoin rengasta hiulattiin vielä vähän ja Peetu meni sen oikeasti tosi hyvin, ei kertaakaan ohi tai välistä tai mitään. Tässäkin oli pallopalkka, kun koira oli hyppäämässä renkaan läpi samalla pallo suoraan eteenpäin ja mielettömät kehut.

Jäi taas hyvä mieli ja kovasti mietittävää! Mutta ei meitä sentään kuitenkaan toivottomina tapauksina tuomittu... ;) Ja tärkeimpänä, ILON KAUTTA AGILITYÄ!!