Aamusella hyvin hyvin varhain kun aurinkokaan ei ollut noussut suuntasi täti tallille. Määränpäänä oli Kouvolan tamma-ja varsanäyttely. Mukaan puunattiin prinsessaheppa Ronja. Ja kovasti edukseen oli neitokainen koko päivän, yllätti tädin ja huoltojoukot järkevällä ja hyvällä käytöksellä. Ne on kai ne raskaushormoonit... Mitään homppupomppuja ei tullut koko päivänä, koppiin käveltiin suoraan nikottelematta ja oltiin niin murmelia koko päivän että!

Ensin Ronja sai virallisen mittauksen ja lukemaksi tuli säkäkorkeus 159,5cm, samoin lautaskorkeus.

1933518.jpg

Sitten eikun arvovaltaisen juryn eteen arvosteltavaksi. Tältä näyttää päivän murmeli <3

1933533.jpg

Sitten esitettiin käyntiä uralla ja täti persjalkaisena ihmisenä sai tarpoa minkä kerkesi

1933539.jpg

Ja vielä loppuarvostelussakin jaksettiin olla hienona

1933542.jpg

Tyyppi  8
Pää, kaula, runko 7
Jalat + liikkeiden säännöllisyys 7
Käyntiliikkeet 8
Raviliikkeet 7

Lopputuloksena oli 37pistettä ja II palkinto. Kovasti tyytyväinen olen päivään ja Ronjaan. Paitsi, että edellisenä iltana kentällä oli todennäköisesti ollu ratsastuskouluntunti ja pohja sen mukainen, olis ehkä voinu jotain lanan tapaista siellä käydä näyttämässä, melkoinen perunapelto oli pohja... Mutta se oli kaikille sama ja tää vaan pitkänhuiskeilla säärillä pinkoi sen minkä pystyi. :) 

Suullinen arvio meni hiukan ohi korvien, mutta mieleen jäi: Jalo ratsunalku, pitkä kaula, pysty lapa, matala lanne. Matkaavoittavat käyntiliikkeet ja joustava ja tahdikas ravi. Tarkemman analyysin lisään kunhan paperit Hippoksesta tulee. Mukava päivä oli ja vieläkin superhyvä mieli kun näyttäisi ainakin hetkellisesti olevan Ronja taas hyvin käyttäytyvä nuori ratsu, ehkä pahin murkkuikä on jo taaksejäänyttä elämää..